Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ- ΕΛΑΜΨΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

                 Αθωώθηκαν σήμερα από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 2 συμπολίτες μας κάτοικοι της Ν. Ευκαρπίας, που κατηγορούνταν άδικα για  «άσκηση  παθητικής βίας», επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ  Ευκαρπίας. Στο πλευρό των κατηγορουμένων κατοίκων έσπευσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο νυν Δήμαρχος, πρώην Δήμαρχοι της περιοχής και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
               Οι δυο συμπολίτες μας συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, τον Απρίλιο του 2012. Αυτή η πρώτη δικαίωση, στην πρώτη  από τις 5 δίκες που εκκρεμούν, ανοίγει διάπλατα το δρόμο της αθώωσης και των υπόλοιπων δεκάδων συμπολιτών μας, που κατηγορούνται επίσης άδικα, υπερασπιζόμενοι το πολύπαθο και ιδιαίτερα βεβαρημένο περιβάλλον του δήμου μας.
                Η συκοφαντία, η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση, κατάρρευσαν  σαν χάρτινοι πύργοι μπροστά στο δίκαιο και δυναμικό αγώνα που δίνει καθημερινά εδώ και 17 μήνες το Δίκτυο 50, με τους συλλόγους και φορείς του και τους χιλιάδες συμπολίτες που δείχνουν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους.
                Προσπάθησαν επανειλημμένα να κάμψουν την αντίστασή μας  και να μας τρομοκρατήσουν με αυτόφωρα, με μηνύσεις, με δικαστήρια, με λασπολογίες, αλλά τελικά στο δικαστήριο ήταν αδύναμα και ανυπόστατα τα επιχειρήματα τους.
                 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να αθωωθούν όλοι οι συναγωνιστές μας και να ακυρωθεί και επίσημα το έργο.
                Καλούμε τη νέα διοίκηση του ΦΟΣΔΑ, να προχωρήσει επιτέλους σε ένα σοβαρό σχεδιασμό, που θα επιφέρει δραστική μείωση των απορριμμάτων και θέσεις εργασίας μέσα από τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την  κομποστοποίηση. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος.
                Η επίμονη τους στον τεράστιο ΣΜΑ Ευκαρπίας, είναι έξω από κάθε λογική. Θα αποτελέσει ταφόπλακα στην οικολογική-κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων και θα ανοίξει  το δρόμο της καύσης, που τόσο ονειρεύονται ( κ. Μπουτάρης και κ. Δανιηλίδης)
      Η κατασκευή μικρότερων  ΣΜΑ διασκορπισμένων στο πολεοδομικό συγκρότημα (ανά καλλικρατικό δήμο), όπου θα καταλήγει μόνο ότι δεν ανακυκλώνεται, θα επιφέρει περιβαλλοντική δικαιοσύνη και πραγματικά οφέλη, εξουδετερώνοντας τη λογική ¨μακριά από εμένα και ας πάει …¨
      Οι κ. Γεράνης και κ. Μπουτάρης, οι οποίοι μας αποκαλούν  ¨οικτρούς¨ ,  ¨παλιάνθρωπους¨ , ¨γραφικούς¨  ας μάθουν ότι θα ηττηθούν, καθώς  δεν γίνεται να τα βάλουν με το λαό της Ευκαρπίας  και του Δήμου Παύλου Μελά.
     Με τις φτηνές τους υβρεολογίες και με πολιτική ¨του καφενείου¨,  δεν μπορούν να υποσκελίσουν τη βούληση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά, της τοπικής κοινωνίας με τους 10.000 υπογράφοντες,  του δικτύου των 50 συλλόγων και φορέων, των  συλλόγων εργαζομένων ΟΤΑ και ΠΟΕ – ΟΤΑ και της στήριξης σχεδόν όλης της πόλης.
    Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, που αποφασίστηκε για εμάς  χωρίς εμάς, δεν θα κατασκευαστεί.
    Πρέπει τώρα να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του  Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης και να απολογηθούν για  το τελευταίο «επίτευγμά» του στην περιοχή της Ν. Ευκαρπίας, την ανάπλαση της πρώην χωματερής του Δερβενίου. Μια πρόχειρη ανάπλαση που ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα της δυτικής Θεσσαλονίκης και το Θερμαϊκό εδώ και 30 χρόνια με δεκάδες κυβικά μέτρα σκουπιδόζουμο την ημέρα!
   Αυτοί που είναι οι μόνοι που θα έπρεπε να δικάζονται και όχι οι συμπολίτες μας! Αυτοί πρέπει να δικαστούν, που ασελγούν εις βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής, εδώ και 30 χρόνια!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
        Από το συντονιστικό του δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου