Αποφάσεις Λαικών Συνελεύσεων


Ψήφισμα Συνέλευσης 10/7/2013

Οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά που συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο  χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, ψηφίζουμε τα παρακάτω και απευθυνόμαστε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το σημερινό και αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, και ζητούμε τη δέσμευση από όλες αυτές τις δυνάμεις ότι θα υιοθετήσουν και θα εφαρμόσουν στο Δήμο μας μια άλλη πολιτική στην διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης μας. Μια ολοκληρωμένη πολιτική που στοχεύει:

1) Στην εκτεταμένη δημιουργία υποδομής πρόληψης του απορρίμματος στην πηγή για να μειωθεί δραστικά το σκουπίδι, όχι μόνο για λόγους οικονομικής κρίσης, αλλά και προπαντός για λόγους κοινωνικής συνείδησης. Να τεθεί έτσι, τέλος στις όποιες ανοιχτές χωματερές και να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της λεγόμενης «υγειονομικής» ταφής.

2) Στη δραστική προώθηση της ΔΙΑΛΟΓΗΣ στην ΠΗΓΉ (ξεχωριστά για χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλα) και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ των στερεών αποβλήτων που ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελούν το 70% και πλέον, των αποβλήτων της πόλης. Το δίκτυο 50 και οι δεκάδες σύλλογοι και χιλιάδες εθελοντές του μπορούν να βοηθήσουν στην πιλοτική εφαρμογή των παραπάνω άμεσα. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την κατασκευή του δικού μας κέντρου Ανακύκλωσης και Επεξεργασίας, όπου και έσοδα θα αποφέρει και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει.

3) Να απορρίψει κατηγορηματικά την όποια ΚΑΥΣΗ οργανικών και ανακυκλώσιμων αποβλήτων και να δημιουργήσει την αναγκαία υποδομή για την ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ όλων των οργανικών απορριμμάτων. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για πιλοτικά σημεία τοποθέτησης τους  (σκεφτείτε μόνο ότι ο δήμος έχει 2 πρώην στρατόπεδα και άπλετο χώρο στην Ευκαρπία )

4) Ότι θα περισσεύει από τις παραπάνω δράσεις, θα καταλήγει σε ένα μικρό ΣΜΑ (φορητού τύπου) και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δήμου μας (120.000 κατοίκων).

Η παραπάνω πρόταση, στην ουσία είναι ΑΠΛΑ αυτά που γίνονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.  Οδηγίες που αποκρύπτουν εδώ στην Ελλάδα μας, ορισμένοι πολιτικοί υπεύθυνοι, γιατί το μόνο που οραματίζονται είναι φαραωνικά έργα και ΚΑΥΣΗ Σκουπιδιών (Στη Γερμανία καίνε το 5% και όχι το 95% που θέλουν εδώ σε εμάς) εις όφελος ¨μεγαλοκαρχαριών¨ και εις βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  Με μια τέτοια διαχείριση των απορριμμάτων από τον δήμο μας, που μπορεί να γίνει και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ σε πολλά πράγματα, θα έχουν πολλαπλά κέρδη ο ίδιος ο Δήμος, οι Δημότες, η Πόλη και προπαντός το Περιβάλλον. Έτσι γίνεται συνείδηση ότι τα σκουπίδια μιας πόλης δεν είναι για… πέταμα, δεν είναι για θάψιμο και ούτε για κάψιμο. Τα σκουπίδια κάθε πόλης οφείλουν τον πρέπων σεβασμό για να σεβαστούν και αυτά το περιβάλλον, τους πολίτες, την πόλη τους και να επιστρέψουν σ’ αυτούς ως χρήσιμα και πολύτιμα αγαθά που παράγει η φύση και ο άνθρωπος.
Για τα απορρίμματα μιας πόλης, ξεσπούν έριδες που θέλουν αυτή και όχι την άλλη διαχείριση και πίσω από αυτές τις έριδες, κρύβονται μεγάλα συμφέροντα αρπακτικών και μεγαλοεργολάβων που αδιαφορούν για το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας, που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας, και τελικά την ίδια την ζωή των ανθρώπων που συγκεντρώνονται αναγκαστικά στις πόλεις.
Με όλα τα παραπάνω θα έχει γίνει κατανοητό ότι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) και προπαντός οι γιγάντιοι αυτών, είναι άχρηστοι και δεν εξυπηρετούν ούτε την πόλη, ούτε τους πολίτες, μήτε το περιβάλλον. Γι’ αυτό και ο ΣΜΑ της Ευκαρπίας, εκεί που έχει χωροθετηθεί, δεν πρέπει να γίνει, και στην θέση του να αναδειχτεί  ένας πνεύμονας πρασίνου, όπως προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που ψήφισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Δήμου Παύλου Μελά και τόση ανάγκη έχει η δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό, ότι εφόσον οι πολιτικοί υπεύθυνοι του ΦΟΔΣΑ  και του συνδέσμου ΟΤΑ εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της τρόικας, του μνημονίου και των μεγαλοεργολάβων και όχι το συμφέρον των πολιτών και του περιβάλλοντος  δια μέσου της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων,  η μόνη εφικτή λύση είναι ο κάθε δήμος σε συνεργασία με εθελοντές φορείς της περιοχής του (συλλόγους) να αναλάβουν να υλοποιήσουν αυτή την διαχείριση.
Να μπει ο δήμος Παύλου Μελά πρωτοπόρος και ας ακολουθήσουν και οι άλλοι.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ 19/10/2012

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και η ανάδοχος κοινοπραξία προσπάθησαν να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ΣΜΑ.
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταφέραμε να τους σταματήσουμε κάνοντας κατάληψη στο εργοστάσιο.
Η επίθεση των ΜΑΤ, το ξύλο και τα χημικά, που δεχθήκαμε στην προσπάθεια μας να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά δεν είναι ικανά να μας σταματήσουν, ούτε και να μας φοβίσουν.
Αντίθετα φοβισμένοι είναι όσοι μέχρι σήμερα μας κορόιδευαν για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Φοβισμένοι είναι όσοι ψάχνουν να βρούν υποκινητές πίσω από τον αγώνα μας και όσοι μας απειλούν με νέες μηνύσεις.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, με επιχειρήματα και εκφράζει την αντίθεση μας στην καταστροφη του τόπου μας και του μέλλοντος. Είναι δίκαιος, γιατί μας έχουν επιβάλλει ένα καθεστώς αδικίας.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν τον αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας για όλη την Θεσσαλονίκη.
Απαιτούμε:
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

• ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΜΑ,
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ 17/10/2012

Η Διοίκηση του ΦΟΣΔΑ επιχειρεί με την τρομοκρατία των ΜΑΤ (βλέπε Τετάρτη 17-10-2012) και με μια κατασκευασμένη κοινωνική συναίνεση να κατασκευάσει τον ΣΜΑ στην Ευκαρπία.
Ένα έργο στο οποίο ήδη 2 φορές ο Δήμος Παύλου Μελά είπε ΟΧΙ και σύσσωμοι οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και του δήμου Παύλου Μελά, αντιδρούμε στην κατασκευή του στην συγκεκριμένη θέση.
Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα της Διοίκησης του ΦΟΣΔΑ ενάντια στη βούληση του Λαού της Ευκαρπίας και της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Πραξικόπημα που καταστρατηγεί τις αποφάσεις μας, όπως εκφράζονται από τις αποφάσεις του Δήμου Παύλου Μελά ενάντια στην κατασκευή του γιγαντιαίου ΣΜΑ Ευκαρπίας και του Δικτύου των 50 φορέων και συλλόγων.
Η αυταρχική πρακτική της Διοίκησης του ΦΟΣΔΑ που σέρνει πολίτες που αγωνίζονται στα δικαστήρια και φέρνει απέναντί μας τα ΜΑΤ, εξυπηρετούν ξεκάθαρα πλέον τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καλούμε κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης να σταθεί στο πλάι μας κόντρα σε όσους θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές και τον τόπο μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΜΑ

Ευκαρπία
Τετάρτη 17-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου